Kruszonka do ciast, deserów, lodów

4.5 (173 ocen)

Super dodatek do posypania ciast, dekoracji lodów czy deserów. Idealne wykończenia każdej słodkości. Warto zrobić więcej np. w okresie świątecznym i zamknąć w hermetycznym opakowaniu.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    150 g roztopionego masła
    3 łyżki miodu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 żółtka
    opakowanie zapachu waniliowego
    kilka orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruszonka do ciast, deserów, lodów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy żółtka, miód, masło, wkrapiamy zapach. Orzechy drobniutki siekamy , dodajemy. Zagniatamy ciasto. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach C.
  • 2. Jeszcze gorące rozkruszamy drewniana łyżką. Odstawiamy do ostygnięcia, przesypujemy w hermetycznie zamykane pudełko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować