krupnik z kapusta pekińską

4 (2 ocen)

  • 40 min

smaczna i pożywna zupa

  • 40 min

Składniki:

  • 2.5 l wody
    porcja rosołowa
    marchew duża
    kawałek selera
    pietruszka
    cebula
    kawałek kapusty pekińskiej
    4-5 ziemniaków
    3 łyżki kaszy jęczmiennej
    śmietana 30%
    kostka rosołowa i ewentualne przyprawy do smaku
    olej
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z kapusta pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane mięso zalewamy wodą i gotujemy, zbieramy szumowiny. Wrzucamy kostkę. Marchew ,selera i pietruszkę kroimy w kostkę. Dodajemy do zagotowanego wywaru. Cebulę kroimy w grubą kostkę i szklimy na oleju. Kapustę kroimy w grubsze paski. Jak warzywa troszkę zmiękną wsypujemy kaszę, gotujemy około 5 minut i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i cebulę. Kiedy ziemiaki zmiękną i kaszą napęcznieje dodajemy kapustę i gotujemy wszytko razem około 5 minut. Doprawiamy. Zabielamy śmietaną. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować