Kruche morelowo śliwkowe ciasto z malinami otulone dwusmakową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Podzielić na 3 części.
Do jednej części ciasta dodać kakao , zanieśc , do drugiej dodac wiórki kokosowe i równiez zagnieść dokładnie az składniki jednolicie sie połączą.
Wszystkie trzy części ciasta owinąć w folię, schłodzić .
2. Śliwki i morele opłukać, pokróić na połowy lub ósemki( zaleza jak duże sa)Maliny opłukać pod bieżacą wodą.
3 . Dno blaszki natłuścić , wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałować i rozprowadzić na dnie blaszki, poukładać naprzemian śliwki morele i maliny.
Na ułożone owoce zetrzeć najpierw kakaową kruszonkę a nastepnie kokosowa kruszonkę.
4. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 s C przez około 40 -45minut. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem, Smacznego:)
Komentarze