Kruche lizaki z motylkiem z dżemem brzoskwiniowym i czekoladą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne dla dzieci ale i na garden party.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 1/4 szklanki cukru pudru
    - 10 dag margaryny
    - 1 żółtko

    Dodatkowo:
    - 5 dag czekolady mlecznej
    - 110 g dżemu brzoskwiniowego
    - drewniane patyczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche lizaki z motylkiem z dżemem brzoskwiniowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wykrawamy ciastka- jedno z dziurką, drugie bez. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
  • 2. Składanie:
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciastko bez dziurki smarujemy czekoladą, wkładamy patyczek, na środek dajemy trochę dżemu i przykładamy ciastkiem z dziurką. Złożone ciastka odkładamy do zastygnięcia czekolady. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować