Kruche krówki waniliowe

5 (190 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ten smakołyk zna każdy z nas, to taki smak z dzieciństwa. Zrobiłam i polecam każdemu łasuchowi.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka 3,2%
    1 szklanka cukru
    1/4 kostki masła
    1 cukier waniliowy
    pudełko 10 na 20 cm. wyłożone papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki

Kruche krówki waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mleko i cukier, cukier waniliowy doprowadzam do zagotowania, i gotuję na małym płomieniu ok. 25 minut [po 15 minutach stale mieszając]. Masę zestawiam z kuchenki , dodaję masło, mieszam. Przekładam masę do pudełka, pozostawiam do zastygnięcia. Kroję dowolnie, na duże[jak u mnie] lub małe kawałki.

Porady

Czas gotowania decyduje, czy krówki będą kruche, czy ciągnące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować