Śmietankowe Krówki

3.83 (6 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te krówki smakują jak najpyszniejsze śmietankowo karmelowe cukierki z nuta maślaną są pyszne i wciągają na maxa.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na foremkę 10 x 16 cm:



    300 ml śmietanki 30 %
    70 g masła
    3/4 szkl cukru
Wystaw ocenę:

3.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki

Śmietankowe krówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śmietankowe Krówki 1. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku z grubym dnem, zagotowujemy i gotujemy do zgęstnienia, aż kolor masy będzie karmelowy ( u mnie zajęło to coś około 1 godziny) ale wiem że czas może być różny, nawet bardzo krótki, dlatego trzeba pilnować !
  • Śmietankowe Krówki 2. Gotową masę przelewamy do pojemniczka wyłożonego folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia a następnie do lodówki.
  • Śmietankowe Krówki 3. Potem możemy pokroić w dowolnej wielkości cukierki i np. zawinąć je w papierki lub zostawić w pudełku do podjadania. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Śmietana Śmietanka Maślak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować