Kruche Krówki

4.5 (179 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te krówki są przepyszne, robiłam je już któryś raz i za każdym razem rozpływamy się nad ich smakiem. Polecam wypróbujcie, a nie wrócicie już do sklepowych :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 20 krówek:

    około 170 ml mleka skondensowanego (ja używam tego z tubki)
    1/4 szkl cukru
    40 g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Cukierki

Kruche krówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Foremkę/blaszkę wykładamy folią spożywczą, aby folia się nie ruszała, przed włożeniem foli delikatnie przesmarowujemy ją masłem, wykładamy folię i chowamy do lodówki.
    2. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku z grubszym dnem i gotujemy na niewielkim ogniu do uzyskania konsystencji rzadszego, karmelowego, budyniu.
    3. Następnie masę przelewamy do pojemnika wyłożonego folią i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 3-4 godziny albo na całą noc.
    Rano krówki możemy pokroić i zawinąć w celofan lub pozostawić pokrojone w pojemniczku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Masło Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować