Te krówki są przepyszne, robiłam je już któryś raz i za każdym razem rozpływamy się nad ich smakiem. Polecam wypróbujcie, a nie wrócicie już do sklepowych :)
40 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na około 20 krówek:
około 170 ml mleka skondensowanego (ja używam tego z tubki)
1/4 szkl cukru
40 g masła
1.1. Foremkę/blaszkę wykładamy folią spożywczą, aby folia się nie ruszała, przed włożeniem foli delikatnie przesmarowujemy ją masłem, wykładamy folię i chowamy do lodówki.
2. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku z grubszym dnem i gotujemy na niewielkim ogniu do uzyskania konsystencji rzadszego, karmelowego, budyniu.
3. Następnie masę przelewamy do pojemnika wyłożonego folią i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 3-4 godziny albo na całą noc.
Rano krówki możemy pokroić i zawinąć w celofan lub pozostawić pokrojone w pojemniczku.
Komentarze