Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z malinami najpyszniejsze.
2.ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem.Przesiać mąkę z proszkiem i na wolnych obrotach miksera, zmiksować na żwirek. Odsypać 1/3 na posypkę a resztę zagnieść. Tą większą częścią, wylepić blachę ( 25x42cm ) wyłożoną papierem do pieczenia.
3.Podpiec na złoty kolor w 175* około 20 minut. Odstawić do wystudzenia.
4.Białka ubić ze szczyptą soli,potem dodawać cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijając . Następnie dodać przesiane budynie, zmiksować na niższych obrotach miksera. Na koniec dolewać olej i miksować ale nie długo.
Na podpieczony spód, wyłożyć ubitą pianę i wyrównać.
5.Ułożyć pokrojone owoce, tutaj brzoskwinie.
6.Na wierzch rozsypać resztę ciasta.
7.Piec w 175* ok. 40 minut. Jak ciasto mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
Komentarze