Kruche ciasteczka-pierogi

4.5 (171 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Stary przepis.Kiedyś piekłam je z mamą a teraz z moimi dziećmi.Smaczne kruche ciasteczka z dżemem.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
    3/4 szklanki cukru
    3 żółtka
    1 margaryna
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    dżem lub marmolada
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Kruche ciasteczka-pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Emilka lepi ciastka 1. Wszystkie składniki wrzucić do miski,wymieszać i zagnieść ciasto.
    Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
    Na środek każdego kłaść marmoladę ,składać na pół i zlepiać jak pierogi.
  • Zlepione ciastka 2. Układać na blachy wyłożone papierem.Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut z termoobiegiem.Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować