KRUCHE CIACHA KOKOSOWE Z RODZYNKAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciastka, ciasteczka! Po co kupować sklepowe jak można mieć pyszne domowe bez konserwantów.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -pół szklanki mąki gryczanej
    -1 szklanka wiórków kokosowych
    -pół szklanki mąki kokosowej
    -3 łyżki rodzynek
    -2 jaja
    -4 łyżki mleka
    -4 łyżki oleju
    -dosłodzić wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciacha kokosowe z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem w misce i odstawiamy na parę min. Odcedzamy i osuszamy.
    2. Mąki, wiórki mieszamy i dosładzamy wedle uznania.
    3. Do roztrzepanych jajek dodajemy mleko i wlewamy do suchych składników. Dolewamy olej, wsypujemy rodzynki i mieszamy wstępnie łyżką.
    4. Zagniatamy ciasto. Urywamy kawałki wielkości dużej łyżki i formujemy ciasteczka.
    5. Gotowe wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy 20 min 180 stopni. Po 10 min zalecam przenieść blaszkę na górę piekarnika aby nie przypiekło od spodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mąka Rodzynki Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować