Kruche babeczki z gruszką i orzechem włoskim

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

przepyszne babeczki, delikatnie rozpływające siew ustach,aż ciężko odejść od stołu :)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masło 80 gram
    mąka pszenna 1 szklanka
    ocet 1 łyżeczka
    jajka 2 sztuki
    cukier puder 1 łyżka

    nadzienie :

    gruszki 2 sztuki
    orzechy włoskie 1/2 szklanki
    miód płynny 2 łyżki


    oraz:

    cukier puder do oprószenia babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche babeczki z gruszką i orzechem włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania
    1.

    Mąkę posiekać z masłem i cukrem pudrem, jajka wbić do miseczki dolać ocet ,lekko roztrzepać ,dodać do ciasta.
    Zagnieść ciasto.
    Schłodzić 20 minut.

    2.

    NADZIENIE :

    Gruszki obrać i pokroić w kostkę ,orzechy posiekać .
    Na patelni rozpuścić miód dodać orzechy i gruszkę ,dusić około 5 minut, na koniec wsypać cynamon.

    3.

    Ciasto cienko rozwałkować ,wylepiać foremki , nakładać farsz, górę ozdobić paskami ciasta.
    Piec 20 minut w 175 stopniach.
    Po upieczeniu ostudzić i oprószyć obficie cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować