Kruche babeczki z białą czekoladą i granatem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe pyszności - kuszą smakiem, zapachem oraz wyglądem.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    1,5 szkl mąki
    12 dag masła
    4 łyżki cukru pudru
    3 żółtka
    szczypta soli

    Krem:
    200 g białej czekolady
    250 g mascarpone
    Ponadto:
    1/2 owocu granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Babeczki Babeczki

Kruche babeczki z białą czekoladą i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy kruche ciasto z podanych składników. Formujemy kulę i chłodzimy ok 1 godzinę w lodówce.
  • 2. Wałkujemy ciasto, wykrawamy krążki i wyklejamy nimi natłuszczone foremki na babeczki. Pieczemy ok 15 min na złoto w 180 st. Studzimy.
  • 3. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą miksujemy z mascarpone. Przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką gwiazdką i szprycujemy masę na babeczki.
  • 4. Posypujemy babeczki pestkami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Granat Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować