Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Krokiety uwielbia cała moja rodzina, świetnie smakują z barszczykiem czerwonym

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto;
    1,5 szklanki mleka,
    1,5 szklanki wody,
    2 jajka,
    2 szklanki mąki,
    szczypta soli,
    3 łyżki oleju,

    Farsz :
    1kg pieczarek,
    1kg kiszonej kapusty,
    2 duże cebule,
    2 łyżeczki majeranku,
    sól, pieprz,
    oraz:
    3 jajka,
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Przystawki

Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą i odstawiamy na 30 minut, aby odpoczęło. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy cienkie naleśniki. Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno siekamy. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju do zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki,doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy do miękkości aż wyparuje cała woda.
  • 2. Do podsmażonych pieczarek dodajemy kapustę, majeranek i smażymy razem około 8 minut często mieszając. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy ciasno jak na krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować