Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą i odstawiamy na 30 minut, aby odpoczęło. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy cienkie naleśniki. Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno siekamy. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju do zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki,doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy do miękkości aż wyparuje cała woda.
2.Do podsmażonych pieczarek dodajemy kapustę, majeranek i smażymy razem około 8 minut często mieszając. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy ciasno jak na krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Komentarze