KROKIETY Z PIECZAREK I JAJEK (BEZ CIASTA)

4.46 (204 ocen)

  • 60 min

Polecam mój sposób na pyszne krokiety w całości przygotowane z pieczarek i jajek, bez ciasta. Są bardzo smaczne, niezwykle delikatne w środku, a rumiane z zewnątrz. I do tego banalnie proste! Jestem pewna, że wszystkim posmakują. Może zrobicie je do wigilijnego barszczu?

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 9-10 sztuk:
    500 g. pieczarek
    3 jajka, ugotowane na twardo
    sól, pieprz do smaku
    Do panierowania:
    1 surowe jajko
    mąka (użyłam pszennej)
    bułka tarta
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (204 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Przystawki

Krokiety z pieczarek i jajek (bez ciasta) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Pieczarki kroję drobno i podsmażam na niewielkiej ilości oleju do odparowania wody (lekko je solą przed smażeniem), po czym studzę. Zimne blenduję razem z jajkami na twardo, lub przepuszczam przez maszynkę. Doprawiam masę solą i pieprzem, a potem formuję podłużne krokiety. Każdy krokiet obtaczam w mące, potem w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażę na rumiano z każdej strony - ja smażyłam je na zwykłej patelni, z niewielką ilością oleju. Podaję do czystych zup.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować