6 jajek ugotowanych na twardo
6 pieczarek
1 surowe jajko
1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta
pół papryki czerwonej
1 niewielka cebula
natka pietruszki
ząbek czosnku
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Kotlety z jajek i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane jajka, obieramy ze skorupek, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do jajek, to samo robimy z papryką oraz cebulą. Do masy dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki.
2.Masę mieszamy z surowym jajkiem, namoczoną i wyciśniętą bułką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
3.Formujemy kotleciki,, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.
Komentarze