Kotlety z jajek i pieczarek

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Idealne na obiad i na ciepłą kolację.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    6 pieczarek
    1 surowe jajko
    1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta
    pół papryki czerwonej
    1 niewielka cebula
    natka pietruszki

    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Kotlety z jajek i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka, obieramy ze skorupek, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do jajek, to samo robimy z papryką oraz cebulą. Do masy dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki.
  • 2. Masę mieszamy z surowym jajkiem, namoczoną i wyciśniętą bułką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
  • 3. Formujemy kotleciki,, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować