Krokiety z Camembertem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Najlepiej smakuje na ciepło, ser ma wtedy idealną konsystencję:) Pysznie smakuje zwłaszcza w towarzystwie surówki ze świeżych warzyw.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko pełnotłuste: 1 szklanka
    - woda: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - sól i pieprz: 2 szczypty
    - olej do smażenia: 4 łyżeczki
    - ser camembert: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Krokiety z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki przygotowujemy w tradycyjny sposób. Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron na jasny kolor.
    Ser kroimy wzdłuż i na pół, tak aby powstały 4 półkrążki. Na środek każdego usmażonego naleśnika nałożyć kawałek sera. Następnie zawinąć w krokiet.
    Gotowy krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor na uprzednio nagrzanej patelni z olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować