Krokiety rybne z kapustami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki zmiksować na gładką i jednolitą masę. Gdyby było za gęste dolać wody mineralnej. Odstawić na przynajmniej pół godziny do lodówki. Usmażyć cienkie naleśniki.
2.Farsz rybno – kapuściany: Obie kapusty oraz cebulę bardzo drobno pokroić. Podlać wodą i dusić do miękkości razem ze startą na drobnych oczkach marchewką i pietruszką. Po tym czasie warzywa przełożyć na sito aby woda całkowicie odciekła. W między czasie rybę oczyścić z ewentualnych ości i usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Pokroić w kostkę, dołożyć do warzyw. Wszystko razem połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dołożyć koperek. Farsz nakładać na naleśniki zwinąć jak krokiety. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Porady
gdyby rybę było ciężko obrać z ości należy ją zmielić w maszynce przed włożeniem do warzyw.
Komentarze