Krewetki słodko - kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać krewetki z 2 łyżkami sherry oraz imbirem. Marynować w chłodnym miejscu przez pół godziny. Wymieszać pozostałe 2 łyżki sherry, bulion, sos sojowy, keczup, skrobię, ocet ryżowy, cukier, olej sezamowy i pieprz. Rozgrzać 2 łyżeczki oleju. Dodać orzechy i smażyć przez minutę. Zdjąć z patelni. Dodać rukiew i smażyć przez minutę. Rukiew rozłożyć na talerze. Na patelni smażyć przez minutę kasztany wodne. Rozłożyć na talerze. Na patelnię dodać kolejne 2 łyżeczki oleju, paprykę oraz czosnek i smażyć przez minutę. Dodać 2 łyżeczki oleju, krewetki i cebulę. Smażyć przez minutę. Wlać przygotowany sos. Gotować mieszając przez 2 minuty. Wyłożyć na przygotowaną wcześniej rukiew. Posypać orzechami i podawać.
Komentarze