Kremowa zupa cytrynowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

a zupa to doskonałe żródło witamin

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kurczak: 1 sztuka
    - włoszczyzna: 1 pęczek
    - ryż: 15 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cytryny: 3 sztuki
    - listki laurowe: 3 sztuki
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - listki mięty: 5 sztuk
    - plasterki cytryny: 4 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - woda: 2 litry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobiowe razem z przyprawami i obraną włoszczyzną zalewamy osoloną wodą i gotujemy godzinę.Następnie rosół przecedzamy i wlewamy do garnka.Wsypujemy ryż i gotujemy do miękkości.Białka ubijamy na pianę z dodatkiem soli i łączymy z żółtkami.Z cytryn wyciskamy sok i wlewamy go stopniowo do ubitych jajek cały czas mieszając.Rozrabiamy masę z odrobiną rosołu i wlewamy do zupy.Gotową zupę dekorujemy miętą i plastrami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować