Krem ziemniaczany - mocno czosnkowy - z wędzonką i grzankami

5 (160 ocen)

  • Dla 3 osób

Pyszny i rozgrzewający krem ziemniaczany

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mała cebulka
    6 ząbków czosnku
    sól, pieprz, suszone warzywa ( a la wegeta)
    1 kostka rosołowa
    kawałek boczku
    2 kromki chleba tostowego
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem ziemniaczany - mocno czosnkowy - z wędzonką i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obieramy - kroimy w małe kawałki. Cebulę kroimy w piórka, czosnek na kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kostką rosołową i suszonymi warzywami. Gotujemy do momentu gdy warzywa będą miękkie.
    Zupę blendujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy.
    Boczek kroimy w kostkę, i smażymy na rumiano.
    Chleb kroimy w kostkę i wstawiamy do piekarnika na 10 minut (temp 180stopni).
    Gdy wędzonka jest gotowa, wrzucamy ją do kremu.
    Zupę podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować