Krem czosnkowy z grzankami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatny rozgrzewający krem :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na bulion drobiowy:
    3 skrzydełka drobiowe
    1 cebula podpieczona w piekarniku
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    1 litr wody
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżeczka Vegety

    Składniki na krem:
    14 ząbków czosnku
    3 średnie ziemniaki
    1 cebula
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka śmietany 18% do zup i sosów
    1 bagietka + 1 ząbek czosnku
    Sól himalajska
    Biały pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem Grzanki

Krem czosnkowy z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy z kostkę a czosnek w plasterki.
    Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i czosnek. Szklimy.
  • 2. Przygotowujemy bulion. Gotujemy około 20 min.
  • 3. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    Dorzucamy je do cebuli i czosnku. Rumienimy.
  • 4. Bulion odcedzamy.
    Czosnek, cebulę i ziemniaki przekładamy do odcedzonego bulionu. Gotujemy około 15 minut, aż ziemniaki będą miekkie.
    Całość blendujemy.
  • 5. Dodajemy 1 łyżkę śmietany 18% i ponownie blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 6. Przygotowujemy grzankę: na paletni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, Dodajemy bagetke pokrojoną w kromki, dorzucamy czosnek pokrojony w plasterki. Całość przygotowujemy około 2 minut.
  • 7. Krem podajemy z grzanką.
    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować