krem z pomidorów

5 (173 ocen)

  • 60 min

zwykły krem ale mleko kokosowe nadaje mu niezwykle delikatnego smaku:)

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 kg pomidorów
    - 5 marchewek
    - mleko kokosowe
    - cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - sporo liści bazylii (np. tyle ile się zmieści do szklanki)
    - cukier, sól, pieprz
    - kilka łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i kroimy w grube plastry. Podsmażamy przez ok. 2 minuty, dodajemy cukier (2-3 łyżki). Czosnek i cebulę siekamy. Dodajemy do marchewki i dusimy aż marchew zmięknie. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, łączymy z warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość dusimy przez 30 minut. Bazylię dodajemy do zupy i miksujemy na krem. Doprawiamy mlekiem kokosowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować