Krem z pomidorów

4.99 (148 ocen)

Przepyszny, zdrowy i sycący krem z pomidorów. Wyśmienicie smakuje na gorąco jak i na zimno.

Składniki:

  • 2 puszki krojonych pomidorów
    5 łyżek śmietany
    pół litra wody
    kostka rosołowa
    sól
    pieprz
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1 marchewka

    + grzanki ziołowe
Wystaw ocenę:

4.99 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać pomidory z puszki, oraz obraną i pokrojoną marchewkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oliwy aż zrobi się szklista. Dodać przeciśnięty czosnek. Podsmażoną cebulę dodać do pomidorów i gotować ok 15 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec całość zmiksować na gładki krem, wymieszać ze śmietaną. Podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować