KREM Z DYNI Z ORZECHAMI LASKOWYMI I PARMEZANEM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla was przepis na pyszną zupę / krem z dodatkiem orzechów włoskich, kwaśnej śmietanki, parmezanu i świeżych ziół.Dodatek chili sprawia, że jest niezwykle sycąca i rozgrzewająca – idealna na nadchodzące jesienne dni.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * dynia – 0,5 szt
    * czosnek – 3 ząbki
    * cebula – 1 szt
    * chili – 1 szt
    * mleko kokosowe – 200 ml
    * sól, pieprz, imbir, kurkuma, cukier brązowy – do smaku
    * oliwa z oliwek – 2-3 łyżki

    DODATKOWO:

    * parmezan
    * natka pietruszki
    * orzechy laskowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z dyni z orzechami laskowymi i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chili – przesmażamy.

    Wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię, smażymy ok 3 minuty, zalewamy ok. 500-750 ml wody i na wolnym ogniu gotujemy do miękkości ( ok. 20 minut ).

    Po tym czasie miksujemy wlewamy mleko kokosowe, miksujemy na gadki krem i gotujemy ok. 5 minut.

    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, imbirem, kurkumą i odrobiną cukru.

    Podajemy z kleksem śmietany, prażonymi orzechami laskowym, odrobiną startego parmezanu i świeża natką pietruszki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Orzechy Parmezan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.96 (186 ocen)

Zupa krem z dyni.

To może cię zainteresować