Makaron z awokado, orzechami i parmezanem

4.5 (149 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Propozycja na pyszny, szybki i zdrowy obiad. Przygotowanie go zajmie nam tylko 15 minut! Warto sobie zapamiętać ten przepis :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu np. "uszka"
    1 dojrzałe awokado
    1 łyżka soku z limonki
    1/4 szkl oliwy z oliwek
    1/3 szkl startego drobno parmezanu
    2 garści orzechów włoskich
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z awokado, orzechami i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. W międzyczasie Wydrążyć miąższ z awokado i zmiksować go z oliwą, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzić, dodać mus z awokado i dokładnie wymieszać. Nałożyć na talerze i obficie posypać parmezanem i posiekanymi orzechami. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Makaron Orzechy Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować