KREM POMIDOROWY Z KOZIM SEREM.

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wystarczy na prawdę niewiele, by zwykłą pomidorową zamienić w wykwintny krem.

  • 45 min

Składniki:

  • kilogram dojrzałych pomidorów
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 szklanki bulionu warzywnego
    1/2 szklanki śmietanki 12%
    sól, pieprz
    suszone zioła: bazylia, pietruszka
    200 gram kremowego sera koziego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem pomidorowy z kozim serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki.
  • 2. Cebulę i czosnek obieram, siekam i szklę na odrobinie oleju. Następnie
    wrzucam pokrojone pomidory i podsmażam około 5 minut, aż pomidory
    puszczą sok. Dolewam bulion, dodaję odrobinę ziół i zagotowuję.
  • 3. Następnie całość miksuję blenderem na jednolity krem, dodając 2/3 koziego
    sera do środka. Zabielam krem śmietanką. Doprawiam.
  • 4. Przed podaniem podgrzewam ponownie, a gdy już jest na talerzu,
    kruszę na wierzch pozostałość koziego sera i posypuję świeżo mielonym pieprzem.

Porady

Można podać do tego jeszcze kawałek świeżego chleba na zakwasie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować