CIASTECZKA TAHINI Z KAWĄ.

4.49 (179 ocen)

Ciasteczka pachnące chałwą.Delikatne,z wierzchu chrupiące,wewnątrz mięciutkie i sprężyste. Słodkie, kuszące.Mielona kawa,dodana do ciasta,nadaje niezwykłej struktury.Drobinki kawy bawią się w ustach,czuć je wyraźnie,choć nie natrętnie.Banalnie proste,oszałamiająco pyszne.Potrafią zawrócić w głowie.

Składniki:

  • 1/2 szklanka pasty tahini
    100 g masła
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanki płatków owsianych
    1 łyżeczka kawy mielonej
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka tahini z kawą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieram z cukrem i pastą sezamową. Dodaję
    mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane, kawę i zagniatam.
    Formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
    Układam je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,
    rozpłaszczam widelcem.

    Piekę przez 13 minut w 170 stopniach.

Porady

Z podanych składników otzrymamy 17- 20 dość sporych ciasteczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tahini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować