Krem kokosowy (wegański)

4.51 (170 ocen)

  • 10 min

Krem kokosowy z tego przepisu doskonały jest jako nadzienie do naleśników (właśnie w ten sposób zjedliśmy sporą część), ale również do chleba. Z powodzeniem też możecie użyć kremu podczas przygotowywania przeróżnych wypieków.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 szkl. wiórków kokosowych (250g)
    3 szkl. mleka sojowego
    3 łyżki ksylitolu
    1 łyżka oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem kokosowy (wegański) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki wraz z olejem kokosowym oraz ksylitolem rozdrabiamy w misce ręcznym blenderem. Wiórki pod wpływem tego działania powinny puścić olej. Uwaga - można przegrzać i spalić blender! Dlatego należy to robić z przerwami i pulsacyjnie. Lepiej dłużej, niż zamęczyć sprzęt ;) Ja dodatkowo przyspieszyłam sobie pracę ugniatając wiórki drewnianą pałką do ręcznego ucierania kremów (szybciej puszczały olej). Gdy wiórki zaczną puszczać tłuszcz, wlewamy mleko sojowe i całość miksujemy do uzyskania konsystencji kremu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem kokosowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować