Krem fasolowy z mielonym mięsem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna i sycąca zupa o aksamitnej konsystencji świetna na codzienny zimowy posiłek.

  • 25 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
    1 puszka fasoli białej
    1 puszka fasoli czerwonej
    5 szklanek bulionu warzywnego
    2 średnie cebule
    4 ząbki czosnku
    1 puszka krojonych pomidorów
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka soku z cytryny
    słodka i ostra mielona papryka
    suszone oregano
    sól, pieprz, cukier
    olej do smażenia
    pół pęczka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem fasolowy z mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mielone mięso i razem smażymy kilka minut.
  • 2. Podsmażone mięso zalewamy bulionem, dodajemy pomidory, koncentrat, sok z cytryny i przyprawiamy papryką słodką i ostrą, szczyptą cukru, oregano oraz solą i pieprzem. Gotujemy 20 minut.
  • 3. Fasole odcedzamy, białą fasolę miksujemy na krem. Dokładamy do zupy krem fasolowy i całe ziarenka czerwonej fasoli. Gotujemy parę minut i ewentualnie ponownie przyprawiamy. Jeśli zupa jest za gęsta, dodajemy trochę wrzącej wody. Posypujemy natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować