Krem ananasowy z musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.krem:
3 łyżki nektaru ananasowego mieszamy w szklance z jogurtem naturalnym oraz żółtkami i mąką ziemniaczaną. Resztę nektaru podgrzewamy w garnku. Kiedy sok zacznie wrzeć wlewamy do niego mieszankę z żółtkami i gotujemy mieszając aż powstanie budyń. Zdejmujemy z ognia i do budyniu dodajemy łyżkę masła oraz posiekaną białą czekoladę. Wszystko mieszamy do momentu rozpuszczenia się w masie czekolady i masła. Krem studzimy.
mus z mango:
Mango obieramy , kroimy na części i miksujemy blenderem na mus. Mus można lekko osłodzić cukrem pudrem (opcjonalnie)
Wykonanie:
Krem ananasowy przekładamy do miseczek, polewamy go warstwą musu z mango, a wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami oraz startą białą czekoladą.
Komentarze