Krem ananasowy z musem z mango

4.5 (145 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

KREM ANANASOWY z MUSEM MANGO,
PISTACJAMI i BIAŁĄ CZEKOLADĄ

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • krem:
    1,5 szklanki nektaru ananasowego
    2 żółtka
    2 łyżki jogurtu naturalnego (użyłam greckiego)
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka masła
    1/2 tabliczki białej czekolady
    mus mango:
    1 średniej wielkości mango
    cukier (opcjonalnie)
    dodatkowo:
    4 kostki białej czekolady
    pistacje
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok Krem

Krem ananasowy z musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. krem:
    3 łyżki nektaru ananasowego mieszamy w szklance z jogurtem naturalnym oraz żółtkami i mąką ziemniaczaną. Resztę nektaru podgrzewamy w garnku. Kiedy sok zacznie wrzeć wlewamy do niego mieszankę z żółtkami i gotujemy mieszając aż powstanie budyń. Zdejmujemy z ognia i do budyniu dodajemy łyżkę masła oraz posiekaną białą czekoladę. Wszystko mieszamy do momentu rozpuszczenia się w masie czekolady i masła. Krem studzimy.
    mus z mango:
    Mango obieramy , kroimy na części i miksujemy blenderem na mus. Mus można lekko osłodzić cukrem pudrem (opcjonalnie)
    Wykonanie:
    Krem ananasowy przekładamy do miseczek, polewamy go warstwą musu z mango, a wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami oraz startą białą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować