Sok z czerwonych porzeczek

5 (191 ocen)

  • 30 min

Bardzo słodki, idealny do herbaty. Zawiera mnóstwo witaminy C.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg czerwonych porzeczek
    1 kg cukru
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Sok z czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki opłukać na durszlaku, odsączyć i obrać z szypułek. Przełożyć do garnka, zalać wodą i uważając, żeby się nie przypaliły, gotować 10-15 minut. Gdy zaczną puszczać sok, zasypać cukrem.
  • 2. Mieszać, aż cały cukier się rozpuści. Przecedzić sok przez sito, zlać do słoików lub butelek i dokładnie zakręcić.
  • 3. Pasteryzować 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować