Kręciołki z boczku

4.5 (163 ocen)

Pyszne i aromatyczne mięsko z boczku zawinięte na szaszłyku. Idealne jako przekąska bądź jako mięsko do obiadu

Składniki:

  • 300 - 400 g surowego boczku

    Marynata:
    1/2 szkl oleju
    1 płaska łyżka przyprawy klasycznej do steków
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
    1 łyzeczka soku z cytryny

    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kręciołki z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty połączyć ze sobą
  • 2. Boczek pokroić w cienkie paski
  • 3. Mięso jednym końcem nabić na patyczek, owinąć wokół patyczka i nabić drugim końcem.

    Takie kręciołki zalać marynata i odstawić minimum na 3 godziny do lodówki
  • 4. Piecz 30-40 min w 180 stopniach ( funkcja grill góra)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować