Szaszłyki z boczku

4.5 (146 ocen)

Niecodzienne szaszłyki z boczku z dodatkiem warzyw. Są szybkie i łatwe do przygotowania, i co najwazniejsze są pyszne

Składniki:

  • 400 g surowego boczku w plasterkach
    4-5 dużych cebul
    1 większa czerwona papryka

    Marynata:
    2/3 szkl oleju
    1 1/2 łyżeczki slodkiej papryki
    1/2 pieprzu cayenne
    1 łyżeczka grill ziołowy
    odrobina soli
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1383coh 1. Składniki marynaty dobrze ze sobą wymieszać, włożyć do niej mięso, które musi być dobrze pokryte marynatą. Całość przykryć folią spożywczą i dostawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godz
  • 2. Cebule obrać i pokroić na "8"
  • 3. Z papryki wykroić gniazdo nasienne. Paprykę pokroić w grubszą kostkę.
  • image-212bpy0 4. Na patyk nadziewamy : kawałek cebuli, kilka kostek papryki , nabijamy boczek i obkręcamy wokól patyczka, kilka kostek papryki i kawałek cebuli.
    Nadziane szaszłyki ponownie kładziemy w marynacie i dostawiamy na 30 min.
  • 5. Szaszłyki układamy na ruszcie i pieczemy ok.40 min w 180 stopniach(góra-dół)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować