• 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kraszanki to najprostsza metoda ozdabiania jajek.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • surowe jajka
    sporo łupin z czerwonej cebuli
    woda
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Pisanki

Kraszanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kraszanki 1. Surowe jajka gotowałam w łupinach czerwonej cebuli - gotując jajka od razu w łupinach i pozostawiając je do całkowitego ostygnięcia w tym wywarze z łupin- pozwala nam na wydobycie głęboki koloru. A potem wystarczy odrobinę cierpliwości, nożyk do warzyw i można skrobać to co tylko nam na myśl przyjdzie.

Porady

można gotował w łupinach z żółtej - pomarańczowej cebuli =, wówczas uzyskamy mniej intensywny odcień niż z czerwonych łupin cebuli

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Jajka Woda Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować