Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wątróbka jest źródłem żelaza oraz witamin A i B. Potrawa jest więc zdrowa i apetycznie wygląda.

Składniki:

  • 80 dag wątróbki wieprzowej
    5 łyżek mąki
    2 jajka
    2 duże marchewki
    2 cebule
    3 łyżki majonezu
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej
    kilka ogórków konserwowych do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką 1. Wątróbkę oczyszczamy i mielimy. Dodajemy jajko i mąkę. Doprawiamy i wyrabiamy masę. Robimy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Jajko gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy
    i siekamy. Podsmażamy z marchewką na oleju. Dodajemy jajko i natkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Lekko studzimy. Mieszamy z majonezem.
  • 3. Na każdego kotleta wykładamy po porcji warzyw. Dekorujemy plastrami ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować