KOTLETY Z WARZYW I WĘDZONEGO ŁOSOSIA

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

Pyszne kotlety z łososiem, smak uzupełniły delikatne warzywa: marchew i kalarepka, dorzuciłam też cebulkę i szczypiorek. Serdecznie polecam taką wersję :)

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g. wędzonego łososia
    3 niewielkie marchewki
    1 małą kalarepa
    1 cebula
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka domowej prażonej cebulki
    1 jajko
    5 łyżek otrębów owsianych
    sól, pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    otręby owsiane do panierowania
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z warzyw i wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i kalarepę gotuję w lekko osolonej wodzie, prawie do miękkości po czym obieram i ścieram na grubej tarce. W misce mieszam posiekany szczypiorek, podsmażoną lekko cebulkę pokrojoną w kostkę, cebulkę prażoną i pokrojonego na małe kawałki łososia. Dodaję starte warzywa, jajko i otręby, doprawiam do smaku sola i pieprzem. Mieszam, by składniki się połączyły. Z masy formuję 4 kotlety, panieruję je w otrębach i smażę na średnio rozgrzanym oleju na rumiano w obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować