Pieczarki z masłem czosnkowym

  • wyświetlono: 1932 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Grzybowy obiad

Entiendo
  • 40min

Składniki

3-4 duże pieczarki ; kilka łyżek masła ; parę kropel soku z cytryny ; 2-3 ząbki czosnku ; ćwierć pęczka natki pietruszki ; sól ; pieprz.

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki z masłem czosnkowym

  • 1. Pieczarki myjemy, odcinamy ogonki, skraplamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy masło czosnkowe : ucieramy je z przeciśniętymi ząbkami czosnku,sokiem z cytryny,solą oraz pieprzem.Na koniec dodajemy poszatkowaną drobno natkę pietruszki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (wykładamy blachę folią aluminiową). Pieczarki napełniamy masłem i wstawiamy do piekarnika, pieczemy 20 minut.

Porady

Ja podałam je z gotowanymi ziemniaczkami i marynowaną surówką z buraków (przepis na nią podam innym razem) . To naprawdę smaczne danie – nawet jeśli masło cieknie nam po palcach ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapieczone pieczarkipieczarki z masłem czosnkowympieczarki pieczone z czosnkowym masłem

Komentarze

Podobne przepisy

pstrągi

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg z masłem czosnkowo-pietruszkowym i...

Delikatne mięso ryby idealnie komponuję...

Halibut z masłem czosnkowym

Dodane przez: evita0007

Halibut z masłem czosnkowym

Pyszna,delikatna rozpływajaca się...

Homar

Dodane przez: odkuchni

Homar zapiekany z masłem czosnkowym

Moje pierwsze podejście do homara

Pstrąg

Dodane przez: Netka

Kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym

Pyszny, delikatny pstrąg usmażony...

image-1s0x81m

Dodane przez: Karapol

Pstrąg z masłem czosnkowo-ziołowym

Smakuje również z grilla, ale dzięki...

ROLADKI Z INDYKA Z MASŁEM CZOSNKOWYM

Dodane przez: suzana

ROLADKI Z INDYKA Z MASŁEM CZOSNKOWYM

Bardzo łatwe i aromatyczne roladki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE