Sałatka z makaronem penne i warzywami

4.5 (198 ocen)

  • 25 min

To pyszna alternatywa dla lekkiej przystawki lub dietetycznego obiadu.

  • 25 min

Składniki:

  • 30-50 g makaronu penne, kilka liści sałaty, pół puszki fasoli, pół puszki kukurydzy, ewentualnie pól puszki groszku, sól,pieprz, sos czosnkowy bądź jogurt.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka z makaronem penne i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu – aby był al dente. Przelewamy zimną wodą i wrzucamy do miski. Fasolę i kukurydzę (ew groszek) odsączamy z zalewy i wrzucamy do makaronu. Sałatę dzielimy ręcznie na małe części i wrzucamy do sałatki. Solimy i pieprzymy – dodajemy sos czosnkowy bądź jogurt,mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Makaron penne Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować