Kotlety z fasoli

4.48 (164 ocen)

  • 2 godz.

Fasolowe kotlety to żródło niecodziennego smaku i właściwości odżywczych.

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 2 szklanki ugotowanej fasoli
    • 4 łyżki kaszy jaglanej ugotowanej
    • pęczek zielonej pietruszki
    • garść szpinaku świeżego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki majeranku
    • 1 jajko
    • oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę i posmażyć na 1 łyżce oleju.
    • Ugotowaną fasolę zmielić w maszynce razem z cebulą.
    • Połączyć z ugotowaną kaszą jaglaną, jajkiem, posiekanym szpinakiem, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    • Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
    • Uformować małe kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Ostrożnie przewracać na drugą stronę, aby się nie rozpadły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować