Kotlety schabowe zapiekane w sosie pomidorowo pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8-10 kotletów schabowych
    1 cebula
    200g pieczarek
    2-3 ząbki czosnku
    Bazylia
    Oregano
    100ml białego, wytrawnego wina
    1 puszka krojonych pomidorów
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy Wina

Kotlety schabowe zapiekane w sosie pomidorowo pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na oleju. Odstawić.
    Na patelnie przełożyć pokrojone w plasterki pieczarki, a następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość podsmażyć. Następnie dodać wino i pomidory z puszki wraz z zalewą. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem oraz bazylią i oregano. Sos gotować do momentu zgęstnienia.

    W naczyniu żaroodpornym układać warstwami kotlety i warzywa. Piec 20 minut w 200stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pomidor Schab Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować