Kotlety schabowe w słonych krakersach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjny schabowy w panierce w ze słonych krakersów to świetna propozycja na obiad z ulubionymi dodatkami.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka kurkumy,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    paczka słonych krakersów,
    3 łyżki mąki,
    2-3 jajka,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Kotlety schabowe w słonych krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plasterki i rozbijamy.

    Przyprawy mieszamy ze sobą.

    Przyprawiamy rozbite mięso.

    Jajka rozkłóćmy. Doprawiamy solą.
    Krakersy rozkruszamy. Mieszamy z mąką.

    Panierujemy schabowe w jajku, następnie w krakersach.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Smażymy mięso z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Panierka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować