Schabowe pakieciki z serem i szynką parmeńską panierowane w krakersach

4.5 (160 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla Was smaczną propozycję obiadową- schabowe pakieciki z serem żółtym, szynką parmeńską , panierowane w słonych krakersach, soczyste i przyjemnie chrupiące, nadają się zarówno na codzienny jak i niedzielny obiad. Fajnym pomysłem jest sposób nadziewania inaczej niż zwykłe rolowane. Doskonale wyglądają na talerzu i tak samo smakują. Można podać z ulubionym bukietem surówek i gotowanymi ziemniaczkami. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    4 grube plastry schabu bez kości
    4 plastry szynki parmeńskiej
    4 plastry sera żółtego edamski lub gouda
    4 łyżeczki delikatesowej musztardy
    Sól himalajska do smaku
    Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
    1 jajko do panierowania
    1 czubata szklanka pokruszonych drobno słonych krakersów do panierowania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Schabowy Dodatki Szynki Ser

Schabowe pakieciki z serem i szynką parmeńską panierowane w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Schab rozbić na cztery cienkie kotlety, posolić do smaku i oprószyć pieprzem, każdy kawałek mięsa posmarować musztardą na jednym boku ułożyć złożony plaster sera żółtego i szynki parmeńskiej złożyć kotlety na pół uformować.
  • przygotowanie 2. Dookoła krawędzie docisnąć tłuczkiem tak aby nic nie wypłynęło podczas smażenia.
  • przygotowanie 3. Jajko rozkłócić w głębokim talerzu, obtoczyć kotlety a następnie panierować w pokruszonych krakersach, dociskając panierkę do mięsa.
  • przygotowanie 4. Smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto.
    Podawać gorące z ulubionymi dodatkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Schab Ser żółty Szynka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować