KOTLETY SCHABOWE W PANIERCE KUKURYDZIANEJ

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane kotlety schabowe to idealne połączenie na szybki i smaczny obiad. Mega chrupiące i soczyste w środku.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu,
    3 jajka,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    sól i pieprz do smaku,
    płaska łyżka czosnku kolorowego,
    płaska łyżka wędzonej papryki,
    płatki kukurydziane +mąka do panierowania.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Kotlety schabowe w panierce kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry około 1 cm i rozbijamy.

    Do miski wbijamy jajka, wlewamy jogurt naturalny i dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

    Następnie wrzucamy mięso i obtaczamy z każdej strony.

    Płatki kukurydziane lekko kruszymy i dodajemy mąkę, całość mieszamy.

    Mięso obtaczamy w płatkach kukurydzianych i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

    Tak przygotowane schabowe podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować