Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym z ziołami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pachnące ziołami pyszne kotlety w cieście.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    sól, pieprz
    Ciasto:
    1 duże jajko
    3 łyżki lekko gazowanej wody mineralnej
    2 łyżki maki pszennej
    1 cebula
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Następnie mieszam składniki ciasta . Każdy kotlet panieruję w mące, po czym przekładam do naczynia z ciastem, lekko dociskając, by ciasto przywarło do mięsa. Smażę ok. 7 minut na rozgrzanym oleju ,przekładam dwukrotnie, by kotlety usmażyły się w środku. Podaję z frytkami i surówką.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować