Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

4.5 (188 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Gorąco polecam :)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kotlety schabowe: 4 sztuki
    - jajo: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - mąka około: 0.5 szklanki
    - musztarda sarepska: 2 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - posiekana zielenina: 3 łyżki
    - sól około: 0.25 łyżeczki
    - pieprz: 4 szczypty
    - olej do smażenia około: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości). Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną. Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić. Z jajka, mleka i mąki zrobić bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor. Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować