PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kotlety schabowe w cieście naleśnikowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/32/5bcdaafdf909185f767ed901cab80056c86a41cf.jpeg16001200http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kotlety-schabowe-w-ciescie-nalesnikowym-2
1.
Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości). Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną. Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić. Z jajka, mleka i mąki zrobić bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor. Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze