Kotlety schabowe rolowane z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety schabowe w formie koperty czy roladki. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    350-40g mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej
    1 mała cebula
    Olej
    Sól, pieprz
    Vegeta
    Mąka do obtoczenia
    Bułka tarta do obtoczenia
    1 jajko
    Mleko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety schabowe rolowane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso prószymy Vegetą z dwóch stron.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na oleju. Na patelnię dokładamy warzywa, smażymy do momentu, gdy zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
    Na każdy płat mięsa kładziemy porcją farszu i zawijamy całość w roladkę lub składamy w kopertę. Pozostawiamy 1-2 łyżki farszu – dodamy je do sosu podczas duszenia roladek.
    Roladki panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka, a na koniec w bułce tartej. Roladki smażymy na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Po czym podlewamy wodą, dodajemy pozostawiony farsz i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, około 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mieszanka chińska Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować