Kotlety schabowe rolowane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso prószymy Vegetą z dwóch stron.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na oleju. Na patelnię dokładamy warzywa, smażymy do momentu, gdy zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Na każdy płat mięsa kładziemy porcją farszu i zawijamy całość w roladkę lub składamy w kopertę. Pozostawiamy 1-2 łyżki farszu – dodamy je do sosu podczas duszenia roladek.
Roladki panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka, a na koniec w bułce tartej. Roladki smażymy na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Po czym podlewamy wodą, dodajemy pozostawiony farsz i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, około 20-25 minut.
Komentarze