Kotlety schabowe rolowane z żółtym serem

4.5 (155 ocen)

  • 1 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 szt plastrów schabu
    6 szt plastrów sera żółtego
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki musztardy
    1 jajko
    bułka tarta
    mąka
    łyżeczka oregano
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Kotlety schabowe rolowane z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Musztardę wymieszaj z posiekanym czosnkiem i oregano.
    Każdy płat mięsa posmarować przygotowaną masą. Położyć na nim plaster sera i zawinąć całość w roladkę. Roladki panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Roladki usmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować