Kotlety schabowe rolowane z grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4-5 plastrów schabu
    400g świeżych leśnych grzybów
    2 cebule
    Tymianek
    Sól, pieprz
    Mąka
    Oliwa, olej
    Pół szklanki bulionu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety schabowe rolowane z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
    Cebule posiekać, grzyby pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebule, dodać grzyby, dusić razem ok. 10 min, dopóki płyn w całości nie odparuje. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem.
    Każdy płat mięsa posmarować porcją farszu (tak, by 1/3 farszu została) i zawinąć całość w roladkę – można zapiąć wykałaczką. Roladki obtoczyć w mące i usmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
    Pozostałą część farszu rozłożyć w naczyniu do zapiekania, podlać bulionem i wyłożyć roladki. Całość zapiekać pod przykryciem około 30minut. Gotowe roladki podawać z porcją uduszonych grzybów, z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować