Kotlety schabowe rolowane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć Vegetą z dwóch stron.
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki i mrożoną włoszczyznę, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić do wystygnięcia.
Na każdy płat mięsa położyć porcją farszu i zwinąć całość w roladkę lub złożyć w kopertę.
Roladki panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka, a na koniec w bułce tartej. Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut.
Przygotowane roladki ze schabu podawać z ziemniakami lub ryżem.
Komentarze