Kotlety schabowe rolowane z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety schabowe w formie koperty czy roladki. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    Przyprawa typu Vegeta
    30dag pieczarek
    2 łyżki mrożonej włoszczyzny
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Tymianek
    Oliwa, olej
    Mąka do panierowania
    Bułka tarta do panierowania
    1 jajko
    Mleko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety schabowe rolowane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć Vegetą z dwóch stron.
    Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki i mrożoną włoszczyznę, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić do wystygnięcia.
    Na każdy płat mięsa położyć porcją farszu i zwinąć całość w roladkę lub złożyć w kopertę.
    Roladki panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka, a na koniec w bułce tartej. Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
    Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut.
    Przygotowane roladki ze schabu podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować