Kotlety rybne z pietruszką i marchewką

4.5 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kotlety rybne z pietruszką i marchewką. Fajna propozycja na obiad dla dzieci, ale nie tylko. Są pyszne i wymagają małego nakładu pracy.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-7 płatów ryby - u mnie filet z morszczuka
    1 jajko
    pęczek pietruszki
    1 mała marchewka
    1 bułka namoczona w mleku
    bułka tarta
    olej
    sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Kotlety rybne z pietruszką i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety rybne z pietruszką i marchewką 1. Płaty ryby rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody. Pietruszkę pokroić drobniutko, bułkę namoczyć w mleku.
    Rybę zmielić w maszynce, na koniec przepuścić przez maszynkę pietruszkę i odciśniętą z mleka bułkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem wymieszać, dodać jajko, dobrze doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dosypać bułki tartej, aby była bardziej zwarta. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej
  • Kotlety rybne z pietruszką i marchewką 2. Kotlety smażyć na niewielkim ogniu, aby za szybko się nie przypaliły, a były dobrze wysmażone. Podawać z ulubioną surówką. Pychota. Świetny sposób na przemycenie ryby, jeśli mamy w domu małych niejadków:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować